У четвер, 30 червня, з метою вшанування пам’яті видатного українського політичного і військового діяча, члена галицького крайового проводу Організації українських націоналістів Романа Шухевича (Тараса Чупринки) відбулися урочисті заходи до 115-річниці від дня його народження.

Як інформує прес-служба Львівського обласного партосередку ВО «Батьківщина», у заходах, які відбулися в селі Оглядові Радехівської територіальної громади Червоноградського району, разом із представниками духовенства, місцевої влади та громадськості взяли участь представники «Батьківщини» – депутат Львівської обласної ради Леонід Цибуля та заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Радехівської ОТГ Петро Ковальський.

За словами Леоніда Цибулі, пам’ятник Роману Шухевичу відкрили у 2007 році до 100-річчя від дня його народження в саду колишньої садиби родини Шухевичів.

«Тоді на урочистості приїхали ветерани УПА з навколишніх районів, дочка Марія та син Юрій, народні депутати України. Герой України Роман Шухевич назавжди ввійшов у нашу історію як один з найяскравіших борців за незалежну українську державу», – розповів Леонід Цибуля.

Як відомо, своє історичне призначення в українському визвольно-революційному русі Роман Шухевич бачив у тому, щоб сконсолідувати сили ОУН, розхитані нацистськими репресіями, підтримати ініціативу Крайового проводу ОУН щодо створення Української Повстанської Армії та перетворити її в інструмент боротьби за Українську самостійну соборну державу.

Фото зі сторінки Леоніда Цибулі та сайту ТРК Радехів.