В Україні назрівають парламентська і політична кризи. Бо попри те, що у парламенті засідає монобільшість, усі важливі рішення приймаються де-факто не у Верховній Раді, а в адміністрації президента.

Про це на пресконференції у Львові заявив Сергій Власенко, заступник голови партії ВО «Батьківщина», народний депутат України:

– Ми спостерігаємо повну некерованість державою з боку уряду. При цьому не можна говорити про те, що не може впоратись «уряд Гончарука» чи «уряд Шмигаля» – бо немає таких урядів. Є «уряд Зеленського», адже усі рішення нині приймаються на Банковій.

Такої єдності, як рік тому, у фракції монобільшості вже немає, каже народний депутат.

– Є певний розкол у фракції «Слуга народу», вони вже не можуть набрати 226 голосів з того чи іншого питання. Яскравим прикладом стало голосування про «Закон про держслужбу», в який президент вніс аж п’ять поправок, але заледве прийняли лише одну,  – сказав Сергій Власенко.

На його думку, вже до кінця осені Україна має бути готовою до парламентської та політичної кризи.

– Місцеві вибори можуть стати каталізатором такої кризи, – вважає політик. – Але головною причиною будуть не вони, а недолуге керування непрофесійної команди. Восени різко підскочать тарифи на газ. Якщо раніше ці тарифи зменшували на 2-3%, то тепер їх різко піднімуть на 43%. Реакція бізнесу на карантинні обмеження теж неминуча, а отже ціни на найнеобхідніші товари також зростуть. Я не хочу нікого лякати, але вже за місяць-два ми відчуємо, що таке справжня економічна криза. І вона неминуче призведе до політичних зрушень.

За словами Сергія Власенка, він зовсім не здивований, що команда Зеленського привела країну до економічного колапсу за такий короткий термін.

– Технологія нових облич, яку українцям продавали останні 5 років, – це всього лише технологія. Це по суті – шоу. Люди купились на неї в надії на зміни. Але біда в тому, що серед цих облич не було фахівців своєї справи. Такі афери зазвичай не можуть тривати довго, сумні наслідки ми пожинаємо вже дуже скоро, –  наголосив Сергій Власенко.

У пресконференції у Львівському пресклубі, яка мала тему «Прогнози політичної осені: парламент та місцеві вибори», також взяв участь голова Львівської обласної організації ВО «Батьківщина», депутат Верховної Ради Михайло Цимбалюк. Він розповів про особливості партійної стратегії виборчої кампанії на Львівщині.

Пресклуб